Jag äter och dricker det mesta, och jag är aldrig rädd för att smaka något nytt eller obekant. Det finns dock några saker som jag har smakat så många gånger, men smakerna kommer aldrig överens med mig. En av dessa är faktiskt Kaffe. 

Jag har försökt, och provat så otroligt många gånger. Och så otroligt många sorter. Med eller utan mjölk, med eller utan socker, smaksatt, starkt, svagt och så vidare. Det går inte. Jag tycker inte ens om choklad eller glass smaksatt med kaffe. I nödfall kan det gå bra med pyttelite i chokladbollar. Annars är det ett ”big no no” för mig. Jag dricker hellre vatten om jag får välja på en offentlig fika. Jag tycker helt enkelt inte om kaffe.

Att bo själv och inte dricka kaffe funkar ju toppen för en själv. Men det där med gäster som vill ha kaffe blir ju alltid ett krux. Inte för att jag inte kan koka en god kopp kaffe, det kan jag. Utan hur ska man kunna förvara ett gott kaffe hemma utan att det hinner bli gammalt. Helst vill jag ju inte servera snabbkaffe till mina gäster. Speciellt inte när man bjuder på go-fika med hembakt så fort det kommer hit nån. Valet blev då en kapselmaskin. Enligt kaffedrickare gör alla kapselmaskiner en god kopp kaffe och alla modeller har olika fördelar. Själv valde jag en Tassimo, framförallt på grund av det stora utbudet kapslar. Eller t-discar och poddar. Tassimo hade definitivt störst utbud av kapslar som inte var kaffe. Vilket gjorde att jag själv kunde använda den också. Toppen!

Som en stor tedrickare man är så har Tassimo en gäng sorter att välja på. Det flesta helt okej. Men jag kände mig ändå begränsad. Jag ville ju ha alla andra goda sorter både på påse eller löste. Tassimo använder ju streckkoder på sina t-discar och behöver streckkoden för att kunna veta mängd vatten, tryck och vattentemperatur på den drycken man har stoppat i maskinen. Således kan den inte själv producera en kopp varmt vatten. Visst kan man använda spisen eller vattenkokaren, men ibland vill man inte ha en hel kanna vatten, utan bara en kopp. Det drar dessutom extremt mycket mindre energi att bara värma vatten till en kopp, istället för att koka upp en liter vatten varje gång.

Till Tassimomaskinerna finns det en så kallad service-disc. Den stoppar man i maskinen när man vill köra rengöringsprogrammet. Streckkoden på den är just till rengöring och gör både för mycket vatten, och inte tillräckligt varmt för en kopp te. Så ingen lösning där. MEN, det var just service-discen jag löste det hela med. Jag köpte en extra på Mediamarkt (49:-), tog en t-disc med Twinings Earl Grey, skar ut streckkoden och tejpade fast på discen. Voila!. Nu har jag en t-disc som bara gör en kopp hett vatten, lagom storlek för en tekopp, och jag kan använda vilka tepåsar eller vilket löste jag vill.

Egen fastfood
Pyttipanna, fast ändå inte
Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev för att få e-post när det händer något matnyttigt på sidan. Vi samlar in namnuppgifter för att du ska få ett mer personligt nyhetsbrev.

Tack för din prenumeration! Titta i din e-post för att bekräfta. Genom att bekräfta din prenumeration godkänner du matpunktens integritetspolicy.

Pin It on Pinterest