Om mig

Vem är jag? Varför har jag startat den här bloggen, och vad betyder mat för mig?

Om mig

Vem är då jag? Jag heter Jonas och jobbar normalt med reklamfoto, webbproduktion och form. Det är ofta jobb som innefattar pressläggningar och mycket stress. Misstolka mig inte, jag älskar mitt jobb och är överlycklig över att få arbeta med något man älskar. Men det har också sina stunder när man behöver stänga av, varva ner, och bara ta hand om sig själv. Det gör jag i köket. Det finns inget som får mig att landa så mycket som att ställa mig och pyssla i köket. Jag vill säga ”känna lugnet”, men det vet vi alla som lagat mat att det kanske inte är helt sant, men det är inte helt osant heller. Jag mår bra i köket helt enkelt. Och så älskar jag mat.

Mig veterligen har jag aldrig varit speciellt kinkig med mat. Jag gillar det mesta. Som barn fick jag tidigt lära mig att laga mat då jag och min bror bodde med vår ensamstående mamma. En mamma som gillade ”rättvist”, oavsett om vi var barn eller inte. Det betydde att vi också hade varsin matdag i veckan. Som 12-åring kan man tycka att det är otroligt tråkigt att behöva laga middag till hela familjen istället för att vara ute att leka med sina kompisar, så man försökte ofta vara smart och göra snabba och enkla rätter. Fiskbullar, spaghetti med stekt falukorv eller hämta pizza från pizzerian. Men även som 12-åring tröttnar man på att göra fiskbullar eller falukorv jämt. Iallafall jag. Så med tiden blev det mer avancerade saker.

Sen dess har jag alltid gillat att laga mat. Och prylar. Jag älskar prylar. Säkert därför jag jobbar som fotograf, för då är det prylar som gäller hela tiden. Ni där ute som älskar att laga mat. Visst handlar matlagning rätt mycket om prylar också? Eller kanske verktyg som hjälper oss att nå de kulinariska höjderna. Självklart krävs kunskap, talang, smaksinne med mera. Men prylarna hjälper oss på vägen. Så är det bara.

Att gilla att laga mat, går ofta hand i hand med att gilla att äta mat. Mat är fantastiskt! Och jag är alltid nyfiken på smaker, dofter och konsistenser på mat. Jag försöker alltid att prova så mycket man kan. Även om det ibland kan verka annorlunda eller udda. Min filosofi är att man inte kan säga att något är äckligt förrän man har smakat. Oavsett om det rör sig om om inälvsmat, råkost eller insekter. Rätt tillagat så är det många saker som är riktigt gott.

Att smaka, är också det absolut viktigaste när man lagar mat. Smakar du inte, kan du bara gissa om det blev bra eller inte. Och vem vill servera något på en gissning?

Så när du ställer dig i köket nästa gång; smaka, lukta kläm och känn. För mat är nämligen helt fantastiskt!

Jonas Hellsén

Jonas Hellsén

Reklamfotograf, Webbdesigner

Prenumerera!

Kontakta mig

Integritetspolicy

10 + 9 =

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev för att få e-post när det händer något matnyttigt på sidan. Vi samlar in namnuppgifter för att du ska få ett mer personligt nyhetsbrev.

Tack för din prenumeration! Titta i din e-post för att bekräfta. Genom att bekräfta din prenumeration godkänner du matpunktens integritetspolicy.

Pin It on Pinterest