Ibland blir inte allt som man tänkt sig. Uppriktigt sagt blir det väldigt sällan som man tänkt sig. När jag startade bloggen var planen att laga mat varje dag och skriva så mycket jag bara kan. Det gick jättebra, tills en viss sport kom i vägen. Jag ska nu försöka ta mig i kragen och bli bättre. Det ena behöver inte ta ut det andra. Åtminstone inte helt. 

I höstas började jag med bågskytte på klubben BK Fiskgjusen här ute på Värmdö i Stockholm. Till en början en riktigt kul ”hobby” som jag hittat via Medeltidsveckan i Visby. Hösten gick och jag tränade mer och mer och började tävla redan sent i November. Numer tränar jag 4-5 dagar i veckan och har i år hunnit deltagit i 11 tävlingar på elitnivå, inklusive SM där jag hamnade på en hedrande 9’e plats.

Men men, nu ska inte detta inlägg handla om bågskytte. Inte alls faktiskt. Även om ämnet är nog så fascinerande. Det ska handla om mat. Jag har äntligen börjat laga lite ordentlig mat igen. 

Här om dagen kom det där riktiga suget efter att laga något riktigt gott. Men hur tar man sig tid till det när 4-5 kvällar i veckan upptas med träning? Lösningen heter såklart Sous Vide! Jag testade nu senast med en bit hel fläskkarré som jag gned in i salt, peppar, timjan, rosmarin och olivolja. Sedan ner med hela steken i en vakkumpåse och ner i en kastrull med ”Sous-Vide-pinnen” inställd på 63 grader. Jag lät det hela tillagas under 10 timmar. 

Medan steken tillagades hann jag både jobba och träna. Toppen! För att efter träningen komma hem till en helt fantastisk god stek. Det var i särklass den möraste och smakrikaste biten fläskkarré jag någonsin har ätit. Det känns som en helt ny matlagningsvärld ligger bakom knuten för att utforskas. Se upp alla, nu ska det vakkas och sous-vidas! Mumsfillimumma. 

Bågskyttefoto: Peter Arlekrans

Frystorkat för campingen i sommar
Tonfisk med pommes och spenat
Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev för att få e-post när det händer något matnyttigt på sidan. Vi samlar in namnuppgifter för att du ska få ett mer personligt nyhetsbrev.

Tack för din prenumeration! Titta i din e-post för att bekräfta. Genom att bekräfta din prenumeration godkänner du matpunktens integritetspolicy.

Pin It on Pinterest