Klassikernas klassiker. En god fransk köttgryta. Den är nästan så klassisk så jag borde ha haft uppgiften som en “Grand finale”. Men nu råkar det vara så att jag hade alla ingredienser hemma och behövde middag helt enkelt. Då blev det denna “Kung” av rätter. 

Receptet på denna gryta är långt och innefattar även två andra recept på smålökarna och champinjonerna, så det är absolut ingenting man svänger ihop på tre röda. Inte ens tre timmar. Räkna med att kunna lägga uppmärksamhet på din gryta i minst 4-5 timmar. Du behöver inte vara aktiv i köket under hela tiden, men från start till mål så är det faktiskt så lång tid det tar. 

Men om du låter det ta tid, och du gör alla stegen, utan att fuska, som kommer du stå där med en helt magiskt god måltid. Det blir sådär gott så man inte riktigt kan hålla sig på kvällen när grytan står i kylen. En liten bit innan sängen kan väl inte skada. Eller varför inte mitt i natten när man tillfälligt vaknar. Mums! 

Svårighetsmässigt så är en Boeuf kanske inte det lättaste du kan hitta att laga, men med lite förberedelser och jäklar anamma tror jag nog de flesta med lite “know how” klarar att slänga ihop den. Pröva! 

PS: Om du tycker det är knepigt att få tag i bacon med svål så kan du köpa vanlig bacon, och sen svål för sig. De flesta butiker med manuell köttdisk säljer både svål och späck till väldigt bra priser. 

Till skillnad från många andra grytor jag sett recept på, så “monterar” du ihop grytan i slutet och på så sätt inte låter alla tillbehör koka ihop tillsammans i grytan. Detta gör att de olika delarna i grytan faktiskt smakar olika. Det är det som gör just denna till så fantastisk. Att grytan smakar så mycket och de olika smakerna gifter sig tillsammans till en symfoni av olika smaker. 

Det goda franska köket: Sidan 327, 328, 329, 492 och 522

Champignons Sautés au Beurre
Bifsteck Sauté au Beurre
Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev för att få e-post när det händer något matnyttigt på sidan. Vi samlar in namnuppgifter för att du ska få ett mer personligt nyhetsbrev.

Tack för din prenumeration! Titta i din e-post för att bekräfta. Genom att bekräfta din prenumeration godkänner du matpunktens integritetspolicy.

Pin It on Pinterest