Frystorkade maträtter som man tillsätter hett vatten till blir allt vanligare. Det finns snacksvarianter i matvaruaffärer och det finns mer avancerade varianter, och dyrare, i olika friluftsbutiker. Friluftsvarianterna har dock en sak gemensamt; Dom är ruskigt dyra. 

Därför blev jag glatt överraskad när jag tittade in på Decathlon. En fransk sportbutik åt lågprishållet. Jag vet inte riktigt om budget är deras slagord, men det känns lite så när man går in i deras butiker. Stökigt, ocharmigt utan någon som helst hjälp att få. Men som man säger, man får väl lite vad man betalar för. Hur som helst blev jag glad att dom hade en hel drös olika varianter av frystorkad mat att välja på. Även ett eget märke som var kring 30:- billigare per rätt (Typ 59:- istället för 89:-). 

Jag kände att det kanske kunde rädda sommarens alla olika äventyr då grillning och eldning kanske blir förbjudet i år igen, vem vet. 

Jag beslutade mig för att testa varianten med potatismos och biff. Borde inte kunna bli fel. Har testat nån billig variant på Coop förut med potatismos och bacon. Den var helt okej. Påsen från Decathlon var busenkel att göra i ordning. Jag behövde bara värma 4,5 dl vatten och hälla i förpackningen och röra om och sen försluta. Sen vänta 6 minuter, sen klart! Tjoho!

Där gick man bet för första gången. Decathlons egna märke är verkligen helt fruktansvärt. Blä. Fy bubblan. Oätbart. Skulle betydligt hellre äta en burk kattmat. Jag kunde inte ens äta upp det. Det blev slasken och sen yoghurt till middag istället. Bättre lycka nästa gång. Eller så får man väl gå på de dyrare varianterna som alla har varit fullt ätbara och även goda. 

Bågskytte och matlagning
Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev för att få e-post när det händer något matnyttigt på sidan. Vi samlar in namnuppgifter för att du ska få ett mer personligt nyhetsbrev.

Tack för din prenumeration! Titta i din e-post för att bekräfta. Genom att bekräfta din prenumeration godkänner du matpunktens integritetspolicy.

Pin It on Pinterest