ChokladdoppingJag hade idag lite ärenden inne i stan och ett kundmöte på eftermiddagen. Strax efter lunch fann jag mig mellan ärenden och arbete utan något att göra. Två timmar utan plan. Hm? Vad är då bättre än att hälsa på min gamla arbetsplats och favoritfik ”Eclair” på Hornsgatan i Stockholm.

Detta lilla mysiga bageri har funnits sen 1949 på Hornsgatan 104. Det ligger alldeles precis bredvid busshållplatsen och uppgången till Tunnelbanan Zinkensdamm. Allt bröd, alla kakor, alla bullar och kaffebröd, precis allt här bakas från grunden med bra råvaror. Inte nog med det, det är tokigt trevlig personal också. Jo, även fast jag har slutat. 😉

Stället har en egen speciell plats i mitt hjärta, beroende både på kunder och personal tror jag. Idag träffade jag Raghad som är fru till ägaren. Vi skrattade och pratade precis som vanligt, och efter fem-tio minuter fann jag mig vid bakbordet doppandes biskvier, dammsugare, chokladtryffel och toscabitar. Det är något speciellt att stå där med massa plåtar framför sig med händer och armar i en stor bunke tempererad choklad, doppandes och pratandes teknik. Det är liksom rogivande.

Cilem som också jobbar där kom upp från bageriplanet och skrattade åt mig.

– “Du har tid över på ett fik och bageri, och ställer dig och jobbar…hahaha”…

Så om ni har vägarna förbi, och ser dammsugare som är doppade lite tjusigt på snedden, så är det jag som doppat dom.

Låt det väl smakas, och unna dig en latte också!

SaveSave

SaveSave

Vad heter delen på djuret?
Det är mycket nu...
Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev för att få e-post när det händer något matnyttigt på sidan. Vi samlar in namnuppgifter för att du ska få ett mer personligt nyhetsbrev.

Tack för din prenumeration! Titta i din e-post för att bekräfta. Genom att bekräfta din prenumeration godkänner du matpunktens integritetspolicy.

Pin It on Pinterest