En Sauce Choron behöver inte en egen ingress. För det är helt enkelt så pass lätt som en Sauce Béarnaise som man vispat ner lite tomatpuré i. I boken rekommenderar man såsen till stekt kött, fisk, kyckling och ägg. Det vill säga i mina öron, ät den till det du tycker är gott. Min ska jag prova i morgon till fisk. 

När det gäller att spara såser från Hollandaise-familjen (som jag nu måste göra), rekommenderar jag faktiskt att spara såsen i rumstemperatur i en burk eller skål med tätt lock eller med plastfolie över. Och att sedan äta upp den senast dagen efter. Vill du spara en sås från denna familj lite längre i kylen kommer den att stelna och för att använda den får du smälta den sakta över vattenbad. Värm aldrig dessa såser i en micro, för det slutar inte bra. 

Det goda franska köket: Sidan 93 & 94

 

L’Omelette Brouillée
Sauce Béarnaise
Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev för att få e-post när det händer något matnyttigt på sidan. Vi samlar in namnuppgifter för att du ska få ett mer personligt nyhetsbrev.

Tack för din prenumeration! Titta i din e-post för att bekräfta. Genom att bekräfta din prenumeration godkänner du matpunktens integritetspolicy.

Pin It on Pinterest