Vaddå, behöver man instruktioner till hur man steker lite champinjoner? Japp! För jag lovar att väldigt många gör fel och på så sätt istället får lite lätt “stekpanns-kokta” champinjoner. 

Ett klassiskt uttrycker från filmen “Julie & Julia” är just “Don’t crowd the mushrooms…”. Det finns knappt någon mer matanknuten filmfras som stämmer bättre än denna. För om du inte låter champinjonerna (eller annan svamp) du steker ha lite egen plats i pannan så kommer svampen inte bli brynt. Den kommer bli kokt. Ska du steka mycket svamp så är tipset verkligen att steka i omgångar. 

Ett till tips är att ta lagom med smör och olja i början, inte för mycket, och sen när det börjar bli torrt i pannan, lita på att svampen om ett litet ögonblick kommer börja släppa ifrån sig vätska av sig självt. På så sätt får du svampen brynt. Blir det för mycket vätska i pannan så blir den istället kokt och lätt ganska slemmig. 

Mina champinjoner använde jag till en “Boeuf Bourguignon”. 

Det goda franska köket: Sidan 522

Oignons Glacés à Brun
Boeuf Bourguignon
Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev för att få e-post när det händer något matnyttigt på sidan. Vi samlar in namnuppgifter för att du ska få ett mer personligt nyhetsbrev.

Tack för din prenumeration! Titta i din e-post för att bekräfta. Genom att bekräfta din prenumeration godkänner du matpunktens integritetspolicy.

Pin It on Pinterest