Sommaren och årets camping- och festivalsång närmar sig med stormsteg. Jag själv kommer åka runt på en hel del olika ställen, men framförallt Gotland och då såklart Medeltidsveckan. 

Som ni förstår, har man en egen matblogg, så nöjer man sig inte med en burk värmda fiskbullar på ett Trangia spritkök. Jag vill ha mer avancerad mat än så. Betyder det då att man behöver släpa med sig halva köket ut på camping? Nja. Det går att minimera det, men inte ta bort allt utom en enda platta/värmare. Därför testar jag nu en portabel campingugn. 

På årets båtmässa i Stockholm hittade jag denna ugn. Den kallas för Omnia som är svenskutvecklad. (Mer information finns på omniasweden.com) Det är en pryl som mer liknar en sockerkaksform med lock än en ugn. Man ställer den ovanpå sitt campingkök (gaskök är att föredra, men det funkar på de flesta kök), och värmen fördelas sedan inne i formen och skapar en ugn. Sanslöst smart. 

På mässan fick vi provsmaka sockerkaka som dom hade bakat på plats i ugnen. Den smakade alldeles utmärkt, så inköpet var ett faktum. 

Idag var det första gången jag fick prova ugnen. En mjukstart skulle man kunna kalla det för då jag bara bakade köpta förbakta baguetter. På köket jag använde fick jag använda medelhög värme då det var både kallt och blåsigt ute. Utan krångliga förklaringar eller annat onödigt kan jag säga att det fungerade alldeles utmärkt.

Mina baguetter fyllde jag sedan med ost, skinka, stekt ägg och grillad tomat. Allt tillagat på campingköket ute på altanen. Härlig vårlunch!

Jag är otroligt nöjd och jag kommer här under våren prova massa fler saker för att se vad ugnen och campingköket klarar. 

Grillad kyckling i Omniaugnen
En liten spontan kalkon sådär…
Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev för att få e-post när det händer något matnyttigt på sidan. Vi samlar in namnuppgifter för att du ska få ett mer personligt nyhetsbrev.

Tack för din prenumeration! Titta i din e-post för att bekräfta. Genom att bekräfta din prenumeration godkänner du matpunktens integritetspolicy.

Pin It on Pinterest