Min vanliga spis har fått spader och fungerar knappt alls längre, så det är bara att fortsätta att köra camping-style. Fast hemma liksom…

Idag testade jag att grilla kyckling i ugnen Omnia. Slutsatsen så här efteråt är att man faktiskt ska räkna den som en ugn. En riktig ugn. För det är faktiskt så den funkar. Det enda jag faktiskt saknar är en termometer. För som det är nu, så har man inte den blekaste hur varmt det är i ugnen. 

Värmen på en campingplatta beror på massa faktorer också; Blåser det? Är det kallt? Dåligt tryck i gasolflaskan? Gasen nästan slut? Helt ny gasflaska? 

Att försöka lära sig vad vredet ska stå på för att få rätt temperatur är bara att glömma. Här är det känsla som gäller. Jag har faktiskt funderat på att köpa nån slags grilltermometer och sen borra hål i locket och skruva fast. Måste bara hitta en termometer som har tillräckligt kort givare på insidan av locket. Man vill ju inte att den ska komma ner i maten liksom då det är temperaturen i ugnen jag är ute efter.

Kycklingen däremot blev alldeles perfekt. Grillad på alla håll och kanter och ordentligt genomstekt. Jag kan däremot lämna ett tips till er som använder den som ugnsgrill. Lägg den i vatten så fort den svalnat (vilket den gör väldigt fort), annars blir det inge vidare kul att diska den. Det är även här jag lyfter fram att tänka att det faktiskt är en ugn. Den blir lika skitig och fettig som en vanlig ugn också. Nästa projekt i ugnen blir att baka en mjuk kaka. 

På återseende!

 

Friluftslivets baksida
Omnia, en ugn för kommande camping- och festivalsäsong
Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev för att få e-post när det händer något matnyttigt på sidan. Vi samlar in namnuppgifter för att du ska få ett mer personligt nyhetsbrev.

Tack för din prenumeration! Titta i din e-post för att bekräfta. Genom att bekräfta din prenumeration godkänner du matpunktens integritetspolicy.

Pin It on Pinterest