Ibland när jag står i köket märker jag ofta att det kommer ta lite mer tid än vad jag kanske hade förstått. Jag vill inte säga “mer tid än jag hade tänkt”, för det handlar mest om att jag inte tänkt alls utan snarare bestämt mig för att genomföra ett projekt. 

Igår var en sådan dag när jag hade bestämt mig för att laga en “Boeuf Bourgignon”. En fransk köttgryta alltså. Jag vet redan från början att det kommer ta omkring 4 timmar från början till slut. Tyst för mig själv tänker jag, nåja, det får bli en sen middag idag. Något som jag däremot inte alls tänkte på, var hur mycket klockan egentligen var när jag började. Lite snabb matte i huvudet och jag inser att “oops, jag kommer bli klar halv ett inatt”, och jag är hungrig typ nu. Det här måste jag lösa.

När min gryta hade klarat första steget och kommit in i ugnen var det bara att fortsätta att prestera. Hm, en pasta såklart, tänker jag. 

Fram med kalkonresterna, skiva upp tillsammans med lite schalottenlök, vitlök, champinjoner och morötter. Fräs i smör och olja i pannan tillsammans med lite timjan. På med lite kycklingbuljong, grädde och vitt vin och låt puttra medan pastan kokar. 

På mindre än 15 minuter hade jag en alldeles utsökt pastarätt. Bara för att man liksom var i ett “flow”. Och såklart, hade allting framplockat. Men det är just i det där “flowet” som man mår som bäst. Allt bara funkar och går av farten. Mathjärnan har tagit över och man är ett med sina pannor och kastruller. Jag hoppas att alla får uppleva den känslan nån gång, får den är helt fantastisk. 

Smaklig spis!

En liten spontan kalkon sådär…
Varma mackor behöver inte vara tråkigt
Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev för att få e-post när det händer något matnyttigt på sidan. Vi samlar in namnuppgifter för att du ska få ett mer personligt nyhetsbrev.

Tack för din prenumeration! Titta i din e-post för att bekräfta. Genom att bekräfta din prenumeration godkänner du matpunktens integritetspolicy.

Pin It on Pinterest