SmoothiePå min Halloween-tisdag hade jag tänkt jobba med webb och retuschering av en massa glasögon med en god middag som avslutning. Det blev istället en dag i princip utan mat alls under en filt i soffan huttrandes av feber. Välkommen höstens halsfluss!

Att ha enskild firma är inte en optimal kombination med att bli sjuk i halsfluss. Allting stannar upp. Och man får gilla läget. Visst kan man försöka jobba lite hemma ändå, men ibland säger kroppen. ”Grabben lägg av, lägg dig och vila”. En annan sak som också får vila då är matlagningen. Speciellt vid halsfluss. Man är inte sugen på nånting alls. Precis ingenting. Inte ens vatten. Även om både mat och dryck är något som bara gör oss snabbare friska, är det lätt att försöka intala sig om den sanningen, men betydligt svårare att lyssna på den.

När man ligger där och är sådär härligt mans-ynklig under en filt i soffan måste man ändå få i sig något. Med mycket vilja välte jag sakta ur soffan. Kutryggad med en StarWars-filt hängandes över mig stapplade jag ut i köket för att åtminstone få i mig nånting. För mig blev det en smoothie på mango, papaya, banan och ananas. Jag körde ProViva som vätskebas och jag knäckte även i ett ägg för att få i mig så mycket nyttigt som möjligt. Gott blev det faktiskt. Och en kall smoothie vid halsfluss var inte dumt alls. Det kan jag verkligen rekommendera.

Nu blir sömn och tillfriskning på schemat för att komma tillbaka till både jobb och mat. Natti!

SaveSave

SaveSave

En härlig lördagsbrunch
Den perfekta äggröran
Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev för att få e-post när det händer något matnyttigt på sidan. Vi samlar in namnuppgifter för att du ska få ett mer personligt nyhetsbrev.

Tack för din prenumeration! Titta i din e-post för att bekräfta. Genom att bekräfta din prenumeration godkänner du matpunktens integritetspolicy.

Pin It on Pinterest