Äggröra är något jag gör till frukost hyfsat ofta. Enkelt, snabbt och rätt så nyttigt.

ÄggröraFram tills nu har man gjort på samma sätt hela tiden, utan att egentligen fundera på varför. Fram med stekpannan, i med lite smör, knäck i 2-3 ägg rör runt tills det stelnat, servera. Ibland har jag tillsatt grädde och låtit det koka ihop för att få det så där krämigt. Sen hittade jag klippet nedan på Youtube med Jamie Oliver som visar lite olika tekniker. Den engelska varianten i klippet är numer den tekniken jag föredrar alla dagar i veckan.

Grundtipset är alltså, kastrull, inte stekpanna. Slickepott, inte stekspade. Salta aldrig innan, utan efter då just ägg släpper lite vätska med salt under tillagningen. Med den tekniken behöver man aldrig mer tillsätta grädde. Det blir krämigt och svingott utan. Tänk att en vanlig äggröra också kunde handla om teknik. 🙂

SaveSave

Alla dagar blir inte som man tänkt sig
Ibland blir det lite stökigt
Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev för att få e-post när det händer något matnyttigt på sidan. Vi samlar in namnuppgifter för att du ska få ett mer personligt nyhetsbrev.

Tack för din prenumeration! Titta i din e-post för att bekräfta. Genom att bekräfta din prenumeration godkänner du matpunktens integritetspolicy.

Pin It on Pinterest