Söndagmorgon. Solen skiner. Det är lugnt och tyst och jag tänkte att varför inte laga lite vacker frukost….jo, men så att, liksom…

Stekt ägg tänkte jag. Det måste ju gå att få lite snitsigt i en form i stekpannan. Jo visst, kanske. Om man tänker innan man börjar. Glatt tog jag fram min stekpanna, smälte smöret, ställde ner formen och knäckte i ägget. Rätt snart inser jag att det här inte kommer fungera. Formen har för liten diameter och blir således för hög. Alltså kommer inte ägget bli klart förrän det är helt bränt i botten. Jag väntar dock tillräckligt, tycker jag, tar en stekspade och flyttar över det hela till en tallrik. För att få ut ägget använder jag en lite lätt skakrörelse. Ploffs!!! 

Tips till mig själv tills nästa gång;

  1. Använde en något större ring.
  2. Smörj formen för bövelen. 🙂 

Nåja, det fick bli en kanelbulle och en kopp te till frukost istället. Äggvitan var god iallafall. Den delen av ägget som iallafall nästan var klar…

Godmorgon!

Tonfisk med pommes och spenat
Att göra perfekta pommes i en Omnia-ugn
Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev för att få e-post när det händer något matnyttigt på sidan. Vi samlar in namnuppgifter för att du ska få ett mer personligt nyhetsbrev.

Tack för din prenumeration! Titta i din e-post för att bekräfta. Genom att bekräfta din prenumeration godkänner du matpunktens integritetspolicy.

Pin It on Pinterest