På förekommen anledning skriver jag dessa korta tips då jag har hört många som inte lyckas med sina pommes i campingungen Omnia, med tråkiga resultat som bleka, sladdriga, blöta eller brända pommes. Jag kan lämna några bra tips för att du ska lyckas. 

  • En termometer är inte så dumt att sätta i locket. Då kan du ha lite bättre koll på hur varmt, eller eventuellt kallt, du har i din ugn. Jag har fäst en vanlig termometer för klotgrill i mitt lock.
  • Lägg dina pommes på ett galler. Dom får då en helt annan värme underifrån, och du slipper att de antingen bränner fast eller blir en soggig blek sörja.
  • Lägg aldrig för mycket pommes i din Omnia. Omnian är ingen mirakelmaskin som löser alla problem utan fungerar precis som en vanlig ugn. Pommes gillar att ligga utspritt och inte i en hög för att det ska bli bra.
  • Laga inget annat i ugnen samtidigt. Olika maträtter eller ingredienser kräver både olika lång koktid och temperatur. Olika saker i ugnen kan, om du har otur, påverka varandra och ställa till det för den ena rätten.
  • Våga laga klart. Jag har ofta fått uppfattningen att många som campar, semestrar i husvagn eller husbil ofta har bråttom med matlagningen. Ha inte det! 🙂 Låt saker och ting bli klara innan du snabbt stjälper upp allting på talriken och känner ”Gud vad bra, det tog ingen tid alls…”. Nej, det kanske inte tog så lång tid, men nu sitter ni där med halvrå potatis och överkokt lax. Använd semesterlugnet till något positivt så kommer mästerverken snart titta fram.

Lycka till och trevlig camping 2018.

Ett outvecklat tips…
Att laga mat när tingen är emot dig
Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev för att få e-post när det händer något matnyttigt på sidan. Vi samlar in namnuppgifter för att du ska få ett mer personligt nyhetsbrev.

Tack för din prenumeration! Titta i din e-post för att bekräfta. Genom att bekräfta din prenumeration godkänner du matpunktens integritetspolicy.

Pin It on Pinterest