Jag får börja med att be om ursäkt för min frånvaro. Det har varit extremt mycket jobb i kombination med att bilen rasade, snön kom, och försvann, elektriker som fixar i huset, leta ny bil på blocket med mera. 

När man har sådana här tider blir det inte så mycket matlagning. Alls. Man hinner inte, har ingen ork eller ens lust. Det resulterar i mycket snabbmat och viktuppgång. Eller ja, lite grann iallafall. Häromdagen gick jag till ett ställe här ute på Värmdö som heter Picard. Det finns lite här och var i Stockholm, Malmö, Göteborg och Uppsala. De säljer enbart frysvaror. Däremot frysvaror av helt galet bra kvalitet. I princip allt jag har köpt och provat därifrån har varit riktigt gott.

Jag provade deras Gnocchi med getost och spenat. Jag hade inte så höga förväntningar, men blev extremt glatt överraskad. Det var jättegott. Dessutom fanns det paketpris där man fick valfri dessert också. Jag valde en smulpaj med röda bär som bara skulle värmas i mikron i två minuter. Där föll omdömet lite. Inte smakmässigt, men hela anrättningen mer eller mindre exploderade efter 1 minut och 50 sekunder i mikron och det tog en halvtimma att göra rent efteråt. Visst var den god, riktigt god, men om det blir så här varje gång så tror jag att jag hoppar deras desserter som ska värmas. Det tidssparande försvann liksom efter ugnsrengöringen.

Nåja, nu blir det lunch här. Färsk Lasagne från Lidl. Det är så min tid i köket ser ut för stunden. Ingen tid över för kulinariska experiment men jag hoppas jag kommer få mer tid snart.

 

Ett besök på Eclair
Egen fastfood
Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev för att få e-post när det händer något matnyttigt på sidan. Vi samlar in namnuppgifter för att du ska få ett mer personligt nyhetsbrev.

Tack för din prenumeration! Titta i din e-post för att bekräfta. Genom att bekräfta din prenumeration godkänner du matpunktens integritetspolicy.

Pin It on Pinterest