Mörkbrässerad lök. Detta recept beskriver ingen egen rätt utan ett tillbehör som ofta används i många andra olika recept. 

Det är vanligt att tro att lite lök behöver du inget recept, eller instruktion till. Jodå. Det är nog oftare än man tror att det skulle blivit bättre med lite instruktioner.

När det gäller just stekta/brässerade smålökar är det inte själva stekandet som är det svåra. Utan att skala alla dessa smålökar försiktigt utan att skada lökens skinn. (Går skinnet sönder faller löken sedan isär i pannan). Det är sjukt pilligt när man har händer som dasslock. Jag ska faktiskt sätta mig framför datorn och “Googla” lite om någon har nåt bra skalningsknep. I boken står det tyvärr inget just här iallafall. 

När jag lagade rätten var jag rädd att det skulle bli för lite vätska och att det skulle dunsta bort innan löken var klar och slog därför på lite extra vitt vin. Det var onödigt. När löken var klar fanns det fortfarande vin kvar i pannan som löken puttrade i. Så mitt tips, lita på måtten i receptet. 

Mina smålökar använde jag till en “Boeuf Bourguignon”. 

Det goda franska köket: Sidan 492

Sauce Béarnaise
Champignons Sautés au Beurre
Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev för att få e-post när det händer något matnyttigt på sidan. Vi samlar in namnuppgifter för att du ska få ett mer personligt nyhetsbrev.

Tack för din prenumeration! Titta i din e-post för att bekräfta. Genom att bekräfta din prenumeration godkänner du matpunktens integritetspolicy.

Pin It on Pinterest