Musslor, eller Moules à la Marinière är en av de godaste saker man kan äta. Varje gång jag får tillfälle att äta det så går jag in i en annan värld när jag äter. Det är lönlöst att prata med mig samtidigt. 

Jag har aldrig någonsin försökt göra detta själv vilket skapade en viss nervositet och skepsis till att det skulle gå bra eller att det skulle bli gott. Varför har jag tänkt så? Det var ju inte svårt alls. Det enda tidskrävande var att göra rent musslorna och sedan låta dom ligga i kallt vatten. (Man låter tydligen dom ligga i vatten för att dom då släpper ut lite eventuell sand från sig då. Och ja, det låg faktiskt lite sandkorn på botten av skålen efteråt.) Sen ångar man musslorna i vin, smör, lök och kryddor och efter bara fem minuter är det klart att servera.

En annan sak hade jag också fått om bakfoten. Att en Moules à la Marinière innehåller vitlök. Nope, enligt originalreceptet från boken gör den inte det. Isåfall kallas den för Moules à la Provençale och tillagas på ett lite annat sätt. Jag ska prova den varianten också lite senare under våren.

Om ni läste det tidigare inlägget såg ni att jag gjorde en Aïoli också. Den passade utmärkt till!

Nä hörni, nu ska jag ut i köket och smake lite mer ur grytan…

Det goda franska köket: Sidan 235 & 236

Bifsteck Sauté au Beurre
Sauce Aïoli
Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev för att få e-post när det händer något matnyttigt på sidan. Vi samlar in namnuppgifter för att du ska få ett mer personligt nyhetsbrev.

Tack för din prenumeration! Titta i din e-post för att bekräfta. Genom att bekräfta din prenumeration godkänner du matpunktens integritetspolicy.

Pin It on Pinterest